Waar moet je rekening mee houden?

Eilandseind ligt middenin beschermd natuurgebied, dus we vragen je met klem hiermee rekening te houden tijdens je verblijf. Zodra je voet aan wal zet, zul je meteen voelen wat we bedoelen.. We vertrouwen uiteraard op je gezonde verstand, maar hebben toch wat richtlijnen opgeschreven om de natuur en ieders veiligheid te waarborgen. 


Risico

Het verblijf op, en de boot van/naar eilandseind is geheel voor eigen risico!


Covid-19 

We respecteren de richtlijnen van de overheid en schudden geen handen. Daarmee houden we rekening met de anderhalve meter-regel zolang deze van kracht is.

Bestemming

Eilandseind is een zogenaamd ‘bestemd' natuurgebied. Er is één plek op het eiland, dat is bestemd voor nachtrecreatie.Dat betekent dat er geen activiteiten mogen plaatsvinden die in strijd zijn met die bestemmingen. En dus:

- mogen er alléén meer personen overnachten dan tevoren opgegeven, indien 
 het maximum niet wordt overschreden én dit aantal aan ons wordt gemeld; het kan ook consequenties hebben voor het huurbedrag; zie tarieven.

- is eilandeind alleen bestemd voor eigen, recreatief en particulier gebruik. 

- is het verboden eilandseind door te verhuren.

- is het niet toegestaan om een extra tent of vergelijkbare slaapvoorziening te plaatsen waar dan ook op het eiland.

- is het niet toegestaan trilling, licht of geluid te veroorzaken zodanig dat broedende vogels hiervan last ondervinden.

- is het goed te weten dat er natuurlijke (ongevaarlijke) bewoners zijn die hun territorium hebben en soms bereid zijn die te verdedigen. Soms is dat een nestige gans, een nieuwsgierige rivierkreeft, een gevoelige slak, overstekende ringslang of een boze rode mier.


Helemaal voorin de tuin staat een schuurtje die voor privé gebruik is. Deze is verboden toegang voor huurders.


Open vuur

Open vuur is overal op het eiland uitdrukkelijk verboden! Er mag wél worden gebarbecued, mits op de betontegels onderaan het trappetje naar de tent. En dus NOOIT op de houten vloer of steiger!  Gooi alle afval in de vuilnisbak en niet in de plomp.


Geluid 

Geen luide muziek en/of ander lawaai.  Uiteraard vanwege het natuurgebied, maar ook om onze recreatiebuurtgenoten niet tot last te zijn.


Huisdieren
We houden heel erg van huisdieren, maar vanwege het specifieke karakter van het eiland kunnen we ze helaas niet ontvangen.

Het water 

Je wordt omringd door water. Dat is een groot feest, zeker voor kinderen. Maar blijf altijd extra alert als er kinderen bij zijn zonder zwemdiploma. We raden u sterk aan, dat ze ook op het land een zwemvest dragen. Plons er lekker in, dompel je onder, zwem een rondje of dobber wat rond op je bedje met lucht…. Maar nooit duiken! De diepste gedeeltes zijn ongeveer 170 cm en er zijn plaatselijk veel waterplanten.. 

Zwemmen kan alleen vanaf het vlot en bij de zwemtrap;  maar niet naast de tent.

Uiteraard geen vuil in het water gooien, ook geen biologisch afval zoals een appel of een banaan. Het is een mooi, maar ook kwetsbaar natuurgebied. 


Vissen 

Mocht je van vissen houden, het water voor het eiland hoort er ook bij en daarom mag je zonder vergunning je eigen hengeltje uitgooien. Echter, gooi na het hengelen alle vangst weer terug in de plomp. 


Parkeren 

Wanneer je het bootje neemt naar Eilandseind, kan je de auto kort aan wal parkeren om makkelijk je spullen over te hevelen. Na het ‘laden en lossen’ kun je parkeren langs de weg (Oudedijk), maar let erop dat je het uitzicht van buurtgenoten niet verstoort. 


Ongelukjes

Op Eilandseind is van alles aanwezig om je verblijf op het eiland aangenaam te maken. Natuurlijk kan er altijd iets misgaan en over een gesneuveld glas of een bord gaan we niet zeuren. Maar er kan natuurlijk ook iets meer gebeuren, bijvoorbeeld met tent of boot. Daarom vragen we  een borg van €200,- die je uiteraard weer terugkrijgt bij een prima eindcontrole.